Védőoltások, rendelés, szabadság
Írta: admin Dátum: Március 20 2020 21:26:42
22-01-30
Folyamatos a negyedik oltás is az oltópontokon, a friss hírek szerint februárban is folytatódik a regisztráció nélküli oltóponti lehetőség csütörtök-péntek 14-18, szombat 10-18 óra közt. Éljenek a lehetőséggel!
22-01-17
Negyedik oltásról még csak nyilatkozatok voltak, jogszabály még mindig nincs. Ehhez képest vannak hírek arról, hogy már elkezdték a beadást. Oltópontra érdemes menni mindenkinek, aki szeretné. Mint háziorvos senkit nem beszélek le, mivel a virológusok/járványtanászok/infektológusok véleménye ellentmondó. Az oltóponton dől el, hogy ki melyik oltást kaphatja.
Hivatkozni - szükség esetén - az oltóponton az alábbi linken olvasható 14-i nyilatkozatra lehet:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyorgy-istvan-az-omikron-es-az-oltasi-igazolvany-miatt-erdemes-kihasznalni-januari-oltasi

(ebből kiemelt szöveg: "...beszélt arról is, hogy a kormány foglalkozott a negyedik oltás kérdésével, az orvos tudósok egyöntetű véleménye az, hogy a harmadik oltást követő 4-6 hónapon belül javasolt a negyedik felvétele. Ezt a háziorvosokkal tudják az érintettek megbeszélni, és ha ő ajánlja a negyedik oltást, akkor természetesen ők is javasolják. Kérdésre válaszolva azt mondta: a háziorvos ajánlása esetén biztosítják a negyedik oltáshoz szükséges vakcinát, és hamarosan a központi időpontfoglalóban is lesz majd lehetőség regisztrálni a negyedik oltásra."

22-01-14 Mától hatályos a rövidebb karanténnal kapcsolatos eljárásrend (10 helyett 7 nap, részletek a jogszabályban: HIVATALOS ÉRTESÍTŐ • 2022. évi 1. szám).

22-01-12 Kedves Pácienseim!
Regisztráció nélküli oltási hétvégét tartunk január utolsó hetében, várhatóan Pfizer védőoltással, 1., 2. és 3. oltást is adunk. Kérem, amennyiben a hatályos szabályok szerint oltódhatnak, akkor az oltódási szándékukat rövid e-mailben jelezzék a szokott módon. Lehetőleg a szombati napra várjuk az érdeklődőket. TAJ kártyát, az eddigi oltások igazolásait hozzák magukkal, FFP2-es maszkban érkezzenek, és csak akkor jöjjenek, ha tünet- és panaszmentesek!
Jó egészséget kívánok!