Dr. Timár Róbert-Sanatim Orvosi Rendelő, Budapest VI. kerület, háziorvos, sportorvos, üzemorvos, belgyógyászat, reumatológia, lézerterápia, testsúlycsökkentés
Navigation
Home
Special profiles
Areas of specialty
CV
Staff
Associates
Health funds
Contact
Location
Gallery
Printable call-card
Web-design, logo-design
Links
Welcome

Welcome to the website of Róbert Timár M.D. and the Sanatim Health Center!

Róbert Timár M.D.
Robert Timár M.D. has consulting hours for his private patients in the downtown of Budapest, under 6. Ó street, ground floor 1.
Keywords: family medicine, sports medicine, occupational healthcare, internal medicine, rheumatology, laser therapy, weight reduction.
Pretty office milieu, no awaiting time, arrangement of appointments by phone.

Appointment: during office hours call cellular phone +36 30 210 3177.
Védőoltások, rendelés, szabadság
Kedves Pácienseim!

21.07.16. Ma bejelentették, hogy lesz lehetőség harmadik oltásra. Nem tudni, hogy kiknek, mikor és milyen módon, háziorvosnál, oltóponton, vagy egyéb módokon. Egyelőre én sem tudok semmi többet, konkrétabbat, ezt egyesével igyekeztem a mai érdeklődésekre is elmondani. Kérem figyeljék a médiát, ha nálam, vagy az én szervezésemben történik majd, akkor én fogok jelentkezni, elsősorban e-mailben. Köszönöm a türelmet.


21.06.10. Angol nyelvű oltási igazolás (újabb értesítésig):
1. NNK honlapról nyomtassák ki az űrlapot (böngésző címsorába másolva nyílik):
https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/1158/OLT%C3%81SI%20IGAZOL%C3%81S%20magyar-angol%20egyben.pdf
2. Töltsék ki - nagyon pontosan - a magyar igazolások (kis karton és/vagy A4-es igazolás) alapján külön mindkét oltásra az összes pontját, sorozatszám, dátum, stb., majd vágják ki az igazolásokat.
3. Bármelyik rendelés első felében hozzák el a kitöltött igazolásokat és az eredeti magyar nyelvűeket.
4. Mi ekkor ellenőrizzük az adatokat az eredeti igazolások alapján, és ha minden rendben van, akkor aláírjuk/lepecsételjük.
(Azért még bízunk abban, hogy lesz egy központi megoldás erre, helyrehozni azt, amit az egynyelvű igazolásokkal elszúrtak. Ezért csak a tervezett utazás előtt pár nappal jöjjenek, ha lehet, ne mindenki egyszerre rohanja le a rendelőt... és csak az jöjjön, aki valóban utazni fog, olyan országba, amely nem fogadja el a magyar védettségi igazolványt.)
A fenti formanyomtatvánnyal leírt teendőnk díjmentes.
Jó utazást!

21.05.05. "Védettséget" igazoló kártya: NEM a háziorvoson keresztül, hanem a kormányhivataloknál intézhető!

21.05.04. AstraZeneca: Örömmel értesítem, hogy megnyílt a lehetőség AstraZeneca COVID-19 védőoltása második oltását az eddig kötelező 12 hét helyett korábban felvenni - oltóponton. (A járványhelyzetre tekintettel ezt én is kifejezetten ajánlom.) Ezt az igényét e-mailben legyen kedves mielőbb jelezni az astra@bfkh.gov.hu e-mail címre, név, TAJ-szám, telefonszám, valamint háziorvosa nevének megjelölésével. A további információt a kormányhivatal küldi.

Update 21.05.02. két témakörben:
1. Oltóponti oltások ismétlő oltásának időpontja: az oltási lapon jelzett dátumon, ha időpontot nem írnak, akkor célszerű az első oltással megegyező időpontra menni. Az oltási lapot mindenki eléri a saját ügyfélkapuján keresztül.
2. AstraZeneca védőoltás második oltásáról:
Úgy értesültem, hogy a napokban az országos tisztifőorvos a médiában tett egy bejelentést arról, hogy az AstraZeneca védőoltás 2. oltását a jövőben fel lehet venni a 12 hét letelte előtt is. A következő tájékoztatást tudom ezzel kapcsolatban adni:
Alapvetően az AstraZeneca védőoltások beadása eddig egyrészt a háziorvosoknál, másrészt oltópontokon történt és a második oltást mindenki ott kapta meg, ahol az elsőt.
Az AstraZeneca oltások a háziorvosoknál úgy történtek, hogy egy ampulla beadására megszerveztek 10 pácienst ugyanarra a napra. Az ampullát a kormányhivatal szállította ki a praxisba az általuk meghatározott napon, 1-2 nappal a felhasználás előtt. Az ismétlő oltásoknál sem várható máshogy, megadott napon kapnak a háziorvosok egy 1-2 napon belül felhasználandó ampullát, amiből ugyanazt a 10 pácienst kell beoltaniuk, egyazon napon, mert a bontott ampulla nem tehető el másnapra. Vagyis mind a 10 páciensnek alkalmazkodnia kell az kormányhivatalhoz (azaz az államhoz), valamint a háziorvoson keresztül egymáshoz. Ezt az országos tisztifőorvos is nyilván tudja. Több módon történhet, hogy ne pont 12 hét után legyen az ismétlő oltás: megjelenhet az oltási rend újabb módosítása 12-ről pl. 8 hétre (és akkor annak megfelelően szállítják ki a vakcinákat, erről időben értesítem a háziorvosi rendelőmben oltottakat), vagy ha a háziorvosi rendelők helyett oltópontokon lesz lehetőség az ismétlő oltások felvételére (folyamatos oltóanyag-ellátással) azok számára is, akik az első oltást a háziorvosnál kapták. Ezekre a lehetőségekre vonatkozó információt a háziorvosok nem kaptak eddig, mint ahogy 12 hetes időköz megváltoztatására vonatkozó írásos információt sem. Ezért a média és az e-mail/telefon/sms figyelését javaslom.


2021.04.28.: AstraZeneca és Sinopharm időpontfoglalási lehetőség!:

https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalasUpdate 2021.04.26.
1. háziorvos nélkül, közvetlenül lehet on-line regisztrálni még mai, holnapi és szerdai oltódásra: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megnyilt-az-online-idopontfoglalo-mostantol-minden-ervenyes-regisztracioval-rendelkezo-tud
2. többen kérdezték, hogy az oltóponti második oltásra hány órára kell menni - az oltási lapon csak a nap szerepel. Szerintem ha senki nem küld tájékoztatót érdemes ugyanarra az időpontra menni, amikor az első oltás volt.

Update 2021.04.21.: aki már regisztrált COVID-19 védőoltásra és most Sinopharm vakcina oltóponti beadását kéri, kérem küldjön nekem mielőbb e-mailt! (A jelentkezés 23-án 11:30-kor lezárul!)

Update 2021.03.10. Sajnos akármennyire is szeretném nem tudok egyesével reagálni a sokszor ismételt, néha sajnos türelmetlen (telefon, sms, messenger, e-mail)-megkeresésekre, pl.: "rajta vagyok-e a listán, mikor kerülök sorra, ma éppen még hányan vannak előttem, tudok róla, hogy ilyen-olyan-amolyan módon hozzá lehet jutni az oltáshoz, ha véletlenül valaki nem jönne el én készenállok beoltódni, miért nem vagyok a krónikus betegekhez sorolva, ki döntötte el a csoportbasorolást, hogyan tudom magam átsoroltatni, stb., stb., stb." Mindenki legyen kedves elfogadni, hogy a naponta sok-sok tucatnyi beérkező ilyen megkeresésnek még a végigolvasása is nehéz, válaszolni rá lehetetlen. Tessék elfogadni, hogy bármennyire is megértem az aggódást és segíteni is szeretnék, ez meghaladja a lehetőségeket. A napi munkafeladatokon felül az oltással, oltásszervezéssel járó munka minden szabadidőt, pihenőidőt is kitölt. Engem is frusztrál, hogy az egyébként sokszor jogos kérdésekre idő, kapacitás, bizonyos esetekben hatáskör híján nem tudok felelni. Az 1818-as telefonszám, illetve az adatvedelem@neak.gov.hu az a cím, ahova pl. a csoportbasorolással kapcsolatos kérdésekkel lehet fordulni.
A 60 alatti nem krónikus beteg regisztráltak oltása még nem kezdődött meg. Javaslom a média rendszeres figyelését, ezen belül is a hivatalos portálok követését (https://koronavirus.gov.hu, https://www.nnk.gov.hu/index.php). Amikor aktuális, akkor jelentkezünk - vagy az oltóközpont, vagy én.
Kérem és köszönöm a megértést.


Kérem, hogy ha lehet COVID oltódási szándékkal és oltódással kapcsolatos gyakorlati kérdésekkel ne keressenek / ne keressetek egyenként, mert napi 24 óra nem (lenne) elég a megválaszolásukhoz. Egyelőre nagyon kevés beteget olthatunk (ha olthatjuk), csak akiket a kapott listán látunk. A listákat legfeljebb 1-2 nappal az oltás előtt kapjuk meg. Mi a rendelőből kizárólag azokat a betegeket keressük, akiket az elkövetkező napokban mi oltunk, vagy nekünk kell megszervezni az oltóponton történő beoltásukat. Akiket nem mi oltunk vagy szervezzük az oltásukat a következő napokban, vagy még senki sem tudja, hogy ki, mikor és melyik vakcinával fogja oltani, nem keressük, mert nem tudunk mit mondani. Az egész oltási rendszer továbbra is kaotikus, kialakulatlan, mi is folyamatosan igyekszünk tájékozódni. Folyamatosan figyeljék / figyeljétek a regisztrált hívószámú telefont/sms-t/e-mailt! Azt sem tudjuk, hogy az egyik listáról ki hogyan tudhat egy másik listára átkerülni, ha szeretne. (Voltak ilyen kérdések is a napokban. A hatóság sem tudott a kérdésemre válasz adni.)
Köszönöm a megértést.

admin on March 20 2020 21:26:42 · Print
Login
Username

PasswordForgotten your password?
Request a new one here.
Sanatim Bt. © 2008